نکات مرتب کردن اتاق کودکان و ایده‌های جذاب برای چیدن اتاق کودک

 نکات مرتب کردن اتاق کودکان و ایده‌های جذاب برای چیدن اتاق کودک

مرتب کردن اتاق کودکان و چیدمان مبلمان آن قِلِق‌های زیادی دارد که تعدادی از آن‌ها را در این مقاله در دانزی برایتان توضیح داده‌ایم.

هر خانواده‌ای دوست دارد خانه‌ای تمیز و مرتب داشته باشد. هرچه نباشد رعایت نظم و ترتیب، مهارتی است که شادی و آرامش را به خانه و زندگی می‌آورد. بااین‌حال خانواده‌هایی که بچه کوچک دارند معمولا برای تر و تمیز نگه‌داشتن منزل، حسابی به زحمت می‌افتند. پس هم به‌همین‌خاطر و هم برای آنکه فرزندمان مسئولیت‌پذیر بار بیاید، باید در مرتب نگه‌داشتن اتاق خودش کمک کند. 

به‌خاطر فواید زیادی که مرتب کردن اتاق کودکان و خانه به‌همراه می‌آورد، این از آن درس‌های حیاتی است که باید به کودک آموزش داد. داشتن اتاق تمیز و پاکیزه هم اهمیت حفظ نظم را برای کودک جا می‌اندازد و هم فضای مناسبی برای مطالعه و یادگیری او فراهم می‌کند.

کودکان از چه سنی می‌توانند اتاق خود را مرتب کنند؟

اغلب اوقات، بچه‌ها حوصله‌شان نمی‌شود یا سختشان می‌آید که بعد از بازی با اسباب‌بازی‌هایشان آن‌ها را جمع کنند یا لباس‌هایشان را در کشوهای دراور بگذارند. خوشبختانه کودکان از دو سالگی به بعد می‌توانند به‌تدریج یاد بگیرند که چطور باید اتاق و وسایلشان را مرتب کنند. 

چیدن مرتب كردن اتاق كودک

قوانین مرتب کردن اتاق توسط کودکان

اگر برای مرتب کردن اتاق کودکان یک سری قوانین را به کار ببندیم، کارمان ساده‌تر می‌شود. این قوانین را در قالب یک چک‌لیست ۶ گزینه‌ای جا داده‌ایم.

توصیهموارد درج‌شده در چک‌لیست تمیزکاری اتاق بچه‌ها باید روزانه توسط خودشان و درصورت‌نیاز با کمک والدین انجام شود. بچه‌های کوچک هم شاید نتوانند به‌تنهایی از پس این کارها بربیایند، ولی می‌توانند در انجامشان به پدر و مادر کمک کنند.

وقتی کودکان هم به سن مدرسه رسیدند، قادر خواهند بود تمام این مراحل را خودشان به‌تنهایی انجام دهند.

برای مرتب کردن اتاق کودک، این کارها یا بخشی از آن‌ها را به او بسپارید:

  • جمع کردن لباس‌های کثیف
  • مرتب کردن کتاب‌ها و اسباب‌بازی‌ها
  • دور ریختن زباله‌ها
  • جا دادن لباس‌های تمیز در کشو یا آویزان کردن آن‌ها
  • گردگیری روی میز و دراور
  • مرتب کردن رختخواب

می‌توانید این چک‌لیست را روی برگه کاغذ یا مقوایی بنویسید، روی آن نایلونی بکشید و با یک ماژیک وایت‌بورد به فرزندتان بدهید تا بتواند هر روز با انجام هر مورد، کنار آن علامت تیک بزند. کافی است خودتان هم چند روز یک‌بار، مثلا هر آخرهفته، سری به اتاقش بزنید و با جارو کشیدن، گردگیری و ضدعفونی کردن سطوح، کار تمیزکاری را تکمیل کنید. باتوجه‌به آنکه فرزندتان بخشی از مراحل را انجام داده، این کارها قطعا کمتر از قبل از شما وقت خواهند گرفت.

چگونه اتاق کودک را بچینیم

ایده هایی برای مرتب کردن اتاق کودکان

در مرتب کردن اتاق کودکان می‌توانید از این نکات و ایده‌ها کمک بگیرید:

  • برای آموزش‌دادن طرز مرتب کردن اتاق به کودک، خودتان هم برایش الگو باشید. اگر او ببیند که خانه‌ای که در آن زندگی می‌کند، تر و تمیز و مرتب است، علاقه بیشتری به رسیدگی به اتاق خودش پیدا می‌کند.
مرتب كردن اتاق خواب دخترانه
  • حساب وسایل فرزندتان را داشته باشید. خیلی خوب می‌شود که قبل از آنکه شروع به مرتب کردن وسایل کنید، بدانید با چه‌چیزهایی سر و کار دارید. پس توصیه می‌کنیم پیش از هر کاری، فهرستی از اسباب‌بازی‌ها، پوشاک و اقلام دیگر مربوط به فرزندتان تهیه کنید. این‌طوری بهتر می‌توانید متوجه شوید که باتوجه‌به فضایی که در اختیار دارید، چه دسته‌هایی از لوازم نگه‌داری بیشتر به کار خواهند آمد.
  • تنها وسایل لازم را نگه‌دارید. بچه‌ها سریع قد می‌کشند و لباس‌هایشان برایشان کوچک می‌شود؛ آن‌قدر سریع که کمتر پیش می‌آید پدر و مادر فرصت کافی داشته باشند تا همگام با این تغییرات پیش بروند. به‌همین‌خاطر اگر می‌خواهید اتاق را مرتب نگه‌دارید، از شر هر چیزی که دیگر نیازی به آن نیست خلاص شوید. می‌توانید لباس‌ها و اسباب‌بازی‌هایی را که فرزندتان دیگر از آن‌ها استفاده نمی‌کند به خیریه بدهید.
  • باتوجه‌به سن کودک و سلیقه او، کمدها، قفسه‌ها و دیگر لوازم نگه‌داری را انتخاب کنید. هزاران ابزار و راه مختلف برای نگه‌داری و سازمان‌دهی وسایل وجود دارد که می‌توانید در اتاق فرزندتان از آن‌ها استفاده کنید. اگر او خیلی کم‌سن‌وسال است، بهتر است اسباب‌بازی‌ها، مدادرنگی‌ها و دیگر وسایلی را که بیشتر با آن‌ها سر و کار دارد در طبقه یا کشوی پایین بگذارید. شما می‌توانید از انواع صندوقچه، جعبه یا قفسه‌هایی که دسترسی به آن‌ها برای فرزندتان آسان باشد، استفاده کنید.
  • وسایل را دسته‌بندی کنید تا نگه‌داری و پیدا کردن آن‌ها آسان‌تر شود. توصیه می‌شود لباس‌های فصل کودک دم دست باشد و پوشاک سایر فصل‌ها را در جایی دیگر بگذارید.
  • برای هر نوع اسباب‌بازی، فضای نگه‌داری مناسب آن را انتخاب کنید. بچه‌ها معمولا در کنار عروسک، عروسک پولیشی بزرگ و ماشین، اسباب‌بازی‌هایی هم دارند که قطعات کوچک‌تری دارند، مثل لگو، قوطی‌های رنگ و… . اسباب‌بازی‌های بزرگ را می‌شود در جعبه و صندوقچه گذاشت و اسباب‌بازی‌های پرقطعه و کوچک را داخل کشوها یا باکس‌های پلاستیکی قرار داد تا به‌راحتی پختش‌وپلا و گم نشوند.
  • لوازمی را که کمتر استفاده می‌شوند در طبقات بالا بگذارید. بعضی اقلام را، مثل کتاب‌هایی که شب‌ها برای فرزندتان می‌خوانید یا وسایلی که خیلی آسیب‌پذیر هستند، می‌توانید در طبقات بالای قفسه‌ها یا روی شلف دیواری یا طاقچه بگذارید.
  • از مبلمانی استفاده کنید که فضای داخلی برای نگه‌داری وسایل دارند. اگر اتاق فرزندتان فضای زیادی ندارد، یک راه‌حل خوب استفاده از تخت کشودار، میز تاشو و مبلمان مشابه آن‌ها است. این لوازم به شما امکان می‌دهد که با نگرانی کمتر، جای بیشتری برای گذاشتن وسایل داشته باشید.
  • در زمان چیدن وسایل و مبلمان اتاق، نظر فرزندتان را بپرسید. اگر دلبندتان برای اتاقش ذوق‌وشوق داشته باشد، بیشتر احتمال دارد که بخواهد آن را تمیز و مرتب نگه‌دارد. برای آنکه این‌طور شود، از او بخواهید که در چیدمان وسایل و دکوراسیون اتاقش به شما کمک کند و نظر بدهد. شما می‌توانید از رنگ‌های شاد، پوسترها یا استیکرهای شخصیت‌های واقعی یا کارتونی محبوب او و اقلام طراحی‌شده توسط خودتان، برای سرزنده‌تر شدن فضای اتاق استفاده کنید.
  • اگر اتاق فضای زیادی دارد، می‌توانید آن را به چند بخش تقسیم کنید. مثلا قسمتی را برای تخت‌خواب در نظر بگیرید، جایی را برای گذاشتن لباس‌ها، یک قسمت ویژه بازی که اسباب‌بازی‌ها را آنجا نگه‌دارید و یک مکان مطالعه برای زمانی که فرزندتان وارد مدرسه می‌شود.
ایده برای مرتب کردن اتاق کودک
هشدارفراموش نکنید که اتاق بچه‌ها بخش بسیار مهمی از دوران کودکی آن‌ها محسوب می‌شود. با پیاده کردن یک چیدمان خوب، اتاق حال‌وهوایی منحصربه‌فرد، دنج و امن پیدا می‌کند و به محیطی عالی برای رشد و بالندگی فرزندتان تبدیل می‌شود.

شما چه ایده‌ها و تجربیاتی از مرتب‌کردن اتاق بچه‌ها دارید، در قسمت نظرات برای ما بنویسید و ما را در تجربیات‌ آن شریک کنید.

منابع:

lingokids

thesimpleparent

ارسال یک پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.